Kralingse Bos

Het Kralingse Bos is het grootste stadspark van Rotterdam. Het is ongeveer 250 ha groot: 100 ha water, 100 ha bos en 50 ha open ruimtes zoals velden en ligweiden. In 2007 werd het gebied uitgeroepen tot Beste Openbare Ruimte van Nederland.

Het gebied van het Kralingse Bos is perfect om te sporten: skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden of zeilen. In het park lopen verscheidene paden en speciale hardloopbanen die zeer geschikt zijn voor de trainingen. Een rondje Kralingse Plas is vijf kilometer lang, dat is een mooi parcours voor hardlopers.

Je vindt er een strandbad, kinderboerderij, manege, golfbaan, heemtuin. Een fijn park met stilte gebieden en veel natuur.

Rooster Kralingse Bos September-December 2019

Vanaf April 2019 zijn er geen hardloopcursussen gepland in het Kralingse Bos. In het Vroesenpark geven wij wel hardloopcursussen voor verschillende niveau’s.

Startlocatie

Kralingse Bos: we verzamelen bij Brasserie Woodz

Fit en gezond door hardlopen

Tijdens de cursus zul je merken dat hardlopen leuk is. Al na enkele keren gaat je conditie met sprongen vooruit en je lichaam, maar ook je geest verandert positief. Hardlopen is dé activiteit om calorieën te verbranden, waardoor spiermassa toeneemt en de hoeveelheid vet in het lichaam vermindert. Je zult merken dat je voedingsbehoefte verandert. Je krijgt vaak minder zin in ongezonde dingen, zoals vette snacks, en juist meer zin in gezonde voeding, zoals fruit en groenten. Maar wees wel alert op het compensatiemonster! Want als je meer gaat trainen dan krijg je ook meer trek.

 


Doe mee !