fbpx

Trainers van Hardlopen Rotterdam

Dimitri | Inga |Joyceline | Niels | Paolo | Ron

PAOLO

paoloPaolo Carenini
Gebortedatum: 3/01/1986 Milaan – Italie
Contact: nl.linkedin.com/in/paolo-carenini-16249295
Onderwijs:
Master degree “Science, Techinque en Didactis of Sport” – Universiteit van Milaan
Bachelor degree “Sport Science” – Universiteit van Milaan
FIDAL diploma trainer van Federazione Italiana Atletica Leggera
LAPT red label certificate
Sport achtergrond:
Italiaans Kampioen U20 estaffette 4×400

Ik ben een Italiaanse trainer en woon sinds 3 jaar in Nederland.
Ik ben mijn sportcarrière begonnen binnen de atletiek als sprinter: mijn onderdeel is de 400m. Na
enige jaren werd sport ook mijn passie en besloot ik de sportopleiding aan de universiteit te volgen.
In Italië heb ik gewerkt als gymdocent op een basisschool en als trainer.
Binnen de atletiek heb ik training gegeven aan diverse groepen; alle leeftijden en alle niveau’s, van
beginner tot topatleet. Verder heb ik ervaring met hardloopgroepen op de weg.
Naast de atletiek heb ik ook bij andere sporten gewerkt als ‘conditietrainer’.

Drie jaar geleden heb ik besloten om Italië te verlaten en ervaring op te doen in het buitenland. Ik
vind het leuk om mijzelf op deze manier uit te dagen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste manier
is om mijzelf te ontwikkelen en te verbeteren binnen mijn baan en als persoon.

Hobby’s & overige: ijshockey volgen, muziek artikelen schrijven, barman en ober bij Restaurant
Pastabar Sicily in Markthal Rotterdam (U bent altijd welkom om een lekkere cappuccino te
proeven).

Mijn filosofie “DON’T TRY, JUST DO IT !”

Ron de Haan

ron-de-haan-kl

In 2010 werd er darmkanker bij mij geconstateerd. Na een ingrijpende operatie heb ik mijn levensstijl drastisch veranderd: ik ben gestopt met roken, minder alcohol gaan drinken, gezonder gaan eten en op zoek gegaan naar een echte sport.

Voorzichtig aan ben ik gaan hardlopen. Eigenlijk had ik daar altijd een hekel aan, maar opgesloten zitten in een benauwde fitnessruimte was niks voor mij.

Op de verjaardag van mijn vouw ben ik gestart met hardlopen en kwam toen niet verder dan 150 m. Maar bij de 3e training ging de knop om. Het was prachtig weer en ik zag elke dag hardlopen wel zitten. Ik verloor gewicht, werd fitter, gezonder en gelukkiger.

Mijn eerste loop was de 5km van Rotterdam Noord. Ik kwam als één na laatste aan maar was zo trots als een pauw. Mijn eerste marathon liep ik in 2013 met een tijd van 4u36.

In 2017 heb ik alweer mijn 8e marathon gelopen.

In de tussentijd heb ik de trainersopleiding voltooid bij de atletiekunie, wat inhoud dat ik gediplomeerd en gecertificeerd looptrainer ben. Bij de atletiekunie heb ik, als extra, de cursus running bootcamp gevolgd, delen hiervan zijn verwerkt in de trainingen die ik geef.

Naast het hardlopen ben ik tevens vitaliteitstrainer/lifestylecoach. Hierbij geef ik o.a. workshops aan het personeel van de RET waar ikzelf ook werkzaam ben als verkeersleider.

Hardlopen is nu een manier van leven geworden en ik hoop anderen te inspireren en aan te steken met het hardloopvirus.

Dimitri

In oktober 2016 begon ik met hardlopen nadat ik 14 kilo was afgevallen. Mijn eerste run kan ik mij nog heel goed herinneren. Het was net iets meer 2 km en ik deed er bijna 20 minuten over.
Ik wilde mijzelf verbeteren en besloot in 2017 bij Hardlopen Amsterdam in Rotterdam te gaan hardlopen. Door te trainen met Ron en de andere gingen mijn prestaties omhoog.
Ik merkte dat ik alleen competitiever werd en ik wilde persoonlijke records gaan halen. In oktober 2018 deed ik mee met de Halve van Eindhoven en die wilde ik onder de 2 uur lopen. Nou dat is gelukt.. exacte tijd was 1:59:59.
Vanaf hier deed ik mee aan meer wedstrijden en dat maakt hardlopen voor mij erg leuk. Intussen had ik een nieuw doel gesteld. De mooiste marathon wilde ik gaan lopen. Rotterdam here we come.

Intussen werd ik gevraagd of ik assistent-trainer wilde worden voor Hardlopen Rotterdam. Daar had ik wel oren naar en heb via de Atletiek Unie een training Assistent trainer gedaan.
Zo nu en dan nam ik trainingen waar van m’n collega’s, maar ik wilde nog geen eigen groep.

Toen was het zover. 7 april 2019. Ik voelde me fit. Alleen ik maakte de grootste fout door te snel te starten, waardoor ik vrij snel krampen kreeg.
Trots dat ik hem heb uitgelopen, minder trots op de tijd. In september schreef ik mij opnieuw in voor de Marathon 2020. Ik wilde m’n tijd verbeteren.
Maar helaas gooide covid-19 roet in het eten en werd het geannuleerd.

De trainingen die ik wil geven moeten vooral motiverend zijn om jezelf constant te willen verbeteren. Maar ook vooral ontspannend. De sociale interactiviteit met elkaar vind ik ook erg belangrijk.
Ik hoop jou ook te kunnen motiveren dat je jezelf elke keer weer uitdaagt om verder te gaan. Op naar mooie en leuke trainingen!

 

Joyceline Winter

Inmiddels kan ik mijzelf al ongeveer 10 jaar een fanatieke hardloopster noemen, uiteraard tot ieders grote verbazing: “Dat had ik echt niet achter jou gezocht!”.

Waarom ik er eigenlijk aan begonnen ben? Ik hockeyde, maar wilde weer eens wat nieuws, iets wat ik altijd en overal kan doen. Lopen is voor mij: het ultieme gevoel van vrij zijn, grenzen verleggen, de omgeving ontdekken (mijn loopschoenen gaan altijd mee op reis), genieten van het buiten zijn, niet aan tijd gebonden zijn, maar vooral een moment om al je gedachtes de vrije loop te laten, te ordenen en daardoor volledig ontspannen op ‘end run’ te kunnen klikken. Het perfecte moment voor jezelf.

De afgelopen jaren heb ik diverse wedstrijden gelopen, waaronder de Bruggenloop (Rotterdam), Dam tot Damloop (Amsterdam), Ladiesrun (Rotterdam), maar ook de marathon van Rotterdam en New York.

Ik heb mijn passie voor hardlopen en bewegen al met veel mensen kunnen delen en ik zet mij dan ook graag in om de beginnende hardloper met veel enthousiasme te scholen en te motiveren. Mijn trainingen zijn laagdrempelig en hebben een persoonlijk karakter, waarbij ik niet alleen aandacht besteed aan hardlooptechniek en conditie, maar ook aan het individu. Het leuke aan het trainen in groepsverband is dat je samen prestaties zal behalen en elke week samen een stap verder kan zetten. Plezier (krijgen) in het hardlopen is de beste stimulans!

Laten we samen stappen gaan zetten!

Inga

Hi, ik ben Inga. In Litouwen ben ik op mijn 13e begonnen met Atletiek en nu train ik 6 – 8 keer per week voor mijn favoriete afstanden (400m, 800m, 1000, 1500 m en 5km).
Hardlopen is inmiddels mijn leven: het is mijn hobby, mijn werk , mijn verslaving :). Mijn de leukste wedstrijd was de 1500m, waarop in Litouwen de nationale kampioenschappen heb gewonnen.

In 2006 ben ik op de universiteit geslaagd met een specialisatie voor sportdocent. In 2012 ben ik in Nederland gekomen en gaan trainen bij atletiekclub Olympus ’70.

In het voorjaar van 2019 ben ik bij HardlopenRotterdam gestart met het geven van trainingen in het Vroesenpark. Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme voor het hardlopen te kunnen delen met jullie en probeer er voor iedereen een leuke en passende training van te maken. Tot ziens!

Niels

Inmiddels ben ik bijna een decennium hardloper. Op mijn 14e, na een niet-zo-succesvolle voetbal carrière, ben ik mij gaan toeleggen op datgeen wat mij op het gras binnen de witte lijnen wel goed afging: rennen! Dat ging allemaal een stuk voorspoediger en ik kijk nog steeds met veel plezier terug op mijn atletiek periode bij Haag atletiek. Alhoewel ik me in die periode vooral concentreerde op zowel de 800m en de 400m, waren wegwedstrijden regelmatig onderdeel van mijn trainingsschema.

Na het oplopen van een klaplong, en de 2 operaties die volgde, was de motivatie om hard te lopen even niet meer aanwezig. Toen ik een aantal jaar later toch weer begon met lopen was het niet meer om snelle tijden neer te zetten, maar om de rust, stilte en energie die ik kreeg van het lopen. Wedstrijden loop ik overigens nog steeds graag! Ik heb onlangs het fenomeen “trails” ontdekt; en de Graef Castricum trail is met afstand de mooiste race die ik de afgelopen jaren heb gelopen.

Ik kijk ernaar uit om jullie te coachen bij het hardlopen en te helpen bij het bereiken van jullie persoonlijke hardloopdoelen.