Vroesenpark

Het Vroesenpark is een stadspark in Rotterdam-Noord. Het park is gelegen tussen de Ceintuurbaan, de Kanaalweg, de Vroesenlaan en de Stadhoudersweg in Blijdorp. Het park werd vanaf 1929 aangelegd naar een plan van stadsarchitect W.G. Witteveen en is deels als werkverschaffingsproject gerealiseerd.

Het park heette tot 1977 officieel het Blijdorp Park, maar in de volksmond werd het Vroesenpark genoemd. In 1977 is de naam officieel Vroesenpark geworden, genoemd naar de familie Vroesen, van wie in de zeventiende en achttiende eeuw verschillende leden lid waren van de Rotterdamse Vroedschap en burgemeester.

Je vindt er wandelpaden, speeltoestellen, een visvijver en plekken om te voetballen, te picknicken en te barbecueën. Het is een gemoedelijke park die mooie hardlooppaadjes kent en voldoende faciliteiten biedt om hardlooptechnieken te beoefenen.

Rooster Vroesenpark September-December 2019

Inschrijven doe je door onderstaande linkjes te volgen: je betaalt dan met iDeal via onze zustersite van Hardlopen Amsterdam.

locatietrainingtijdstipstartVormduurprijstrainerStartpunt 
Rotterdam VroesenparkBeginnermaandag 19:30September 2, 2019cursus15 weken-150JoycelineTennispark Blijdorp= VOL in januari start de volgende cursus
Rotterdam VroesenparkHalf gevorderd niveau Imaandag 19:30September 2, 2019cursus15 weken-150IngaTennispark Blijdorpinschrijven
Rotterdam VroesenparkHalf gevorderd niveau IImaandag 19:30September 2, 2019cursus15 weken-150PaoloTennispark Blijdorpinschrijven
Rotterdam VroesenparkGevorderdmaandag 19:30September 2, 2019cursus15 weken-150RonTennispark Blijdorpinschrijven
Rotterdam VroesenparkHalf gevorderdzaterdag 10:30September 7, 2019cursus15 weken-150PaoloTennispark Blijdorpinschrijven

Inschrijven doe je door bovenstaande linkjes te volgen: je betaalt dan met iDeal via onze zustersite van Hardlopen Amsterdam.
Wil je instromen? neem dan contact op!

Startlocatie

Tennispark Blijdorp: Stadhoudersweg 181,3039 MC Rotterdam

Fit en gezond door hardlopen

Tijdens de cursus zul je merken dat hardlopen leuk is. Al na enkele keren gaat je conditie met sprongen vooruit en je lichaam, maar ook je geest verandert positief. Hardlopen is dé activiteit om calorieën te verbranden, waardoor spiermassa toeneemt en de hoeveelheid vet in het lichaam vermindert. Je zult merken dat je voedingsbehoefte verandert. Je krijgt vaak minder zin in ongezonde dingen, zoals vette snacks, en juist meer zin in gezonde voeding, zoals fruit en groenten. Maar wees wel alert op het compensatiemonster! Want als je meer gaat trainen dan krijg je ook meer trek.

 


Doe mee !